Mijn naam is Peter de Been. Geboren in Made in 1972 en al vanaf mijn basisschooltijd wist ik dat ik in het onderwijs wilde werken.

Toen ik zelf nog op de basisschool zat wilde ik leerkracht basisonderwijs worden. Op de middelbare school veranderde dat in gymleraar en na mijn opleiding aan de academie voor lichamelijke opvoeding werd ik gymleraar.

Na een paar jaar toch als groepsleerkracht in het basisonderwijs gaan werken en in 2009 werd ik voor het eerst directeur van basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg.

Op dat moment had deze school net het predicaat “zwakke school” gekregen van de inspectie van het onderwijs. Met een gedegen plan van aanpak volgens de systematiek van Marzano kreeg De Vijf Hoeven mei 2010 alweer een voldoende. Vervolgens is de school zich blijven ontwikkelen. Zo werd De Vijf Hoeven in 2017 uiteindelijk sportiefste basisschool van Nederland na twee keer een tweede plaats in 2013 en 2015.

Inmiddels was ik voor twee dagen gedetacheerd als programmamanager van het platform promotie techniek Midden-Brabant (PPTMB). In 2014 wisselde ik binnen hetzelfde bestuur van school, startte ik mijn masteropleiding en keerde als interim-directeur nog korte periode terug op De Vijf Hoeven.

In 2016 wisselde ik van bestuur en ook hier werd ik korte tijd interim-directeur van een school waar de directeur langdurig uitgevallen was.

Na het behalen van mijn masterdiploma management van cultuur en verandering, specialisatie onderwijsmanagement ben ik eind schooljaar 2018-2019 een eigen interim-bureau begonnen.

Als directeur vind ik het een uitdaging om scholen waar een probleem is in korte tijd te helpen weer in opgaande lijn te komen. Het is mijn kwaliteit om in korte tijd een analyse te maken van wat nodig is om te verbeteren, de visie op het onderwijs te herijken en de eerste stappen te maken. De school is dan in korte tijd weer klaar voor de volgende stap met een nieuwe schoolleider.

Wanneer er een nieuwe schoolleider is, kan ik deze coachen om deze stappen met het team te maken.